Uplatnění vědeckých metod při identifikaci a analýze problémů ve veřejné politice - Žemlička, Josef; Nový, Jan, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Veselý, Zdeněk, 1950- (2014)
Účelem práce je otestování metody Q uplatňované při diskursivní analýze ve veřejné politice. Autor provede rešerši dostupné odborné literatury zabývající se danou metodou a vypracuje případovou studii, jejímž účelem bude otestování reliability metody Q na praktickém případu. Propagátoři metody Q argumentují výjimečností metody spočívající v její rezistenci vůči subjektivnímu vlivu výzkumníka. Účelem předkládané práce bude proto praktické ověření, do jaké míry se může promítnout subjektivní projekce postojů výzkumníka při výběru výchozí sady výroků do celkového výsledku analýzy
Vedoucí práce: Jan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: veřejná politika; diskurzivní analýza; korelační analýza; management [obor dipl. práce]; metoda Q; diplomové práce; public policy; discourse analysis; correlation analysis; master's theses