Environmentální politika Číny a trvale udržitelný rozvoj - Burešová, Kateřina (2013)
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou životního prostředí v Číně a zaměřuje se na analýzu environmentální politiky Číny a jejího přístupu k trvalému udržitelnému rozvoji. Dále je zde řešena mezinárodní environmentální spolupráce a role Číny v této spolupráci. Tato diplomová práce si klade za cíl představit současný stav životního prostředí v Číně a jeho příčiny a využitím koncepce environmentálního řízení zhodnotit efektivitu environmentální politiky Číny a nakonec představit postoj Číny k mezinárodní environmentální spolupráci.