Právní postavení jednatele společnosti s ručením omezeným - Svobodová, Veronika (2014)
Práce se zabývá právním postavením jednatele společnosti s ručením omezeným dle nové úpravy soukromého práva platné od 1. 1. 2014. Práce je zaměřena zejména na základní charakteristiku statutárního orgánu, způsobilost k výkonu této funkce, vznik a zánik funkce, jeho působnost a vztah jednatele a společnosti. Součástí práce je komparace právní úpravy postavení jednatele podle zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku se starou úpravou dle obchodního zákoníku.