Právní postavení jednatele společnosti s ručením omezeným - Svobodová, Veronika; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá právním postavením jednatele společnosti s ručením omezeným dle nové úpravy soukromého práva platné od 1. 1. 2014. Práce je zaměřena zejména na základní charakteristiku statutárního orgánu, způsobilost k výkonu této funkce, vznik a zánik funkce, jeho působnost a vztah jednatele a společnosti. Součástí práce je komparace právní úpravy postavení jednatele podle zákona o obchodních korporacích a nového občanského zákoníku se starou úpravou dle obchodního zákoníku.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses