Společnost s ručením omezeným dle zákona o obchodních korporacích ve srovnání se společností s ručením omezených dle dánského práva - Luptáková, Lucia; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Společnost s ručením omezeným je kapitálovou obchodní společností, kterou využívají ke své činnosti zejména malé s střední podniky. Tato forma je velmi populární, a to nejen na území České republiky. V posledních letech byly v mnoha zemích přijaty nové zákony upravující mimo jiné právě společnost s ručením omezeným. V České republice se jedná o zákon o obchodních korporacích z roku 2012, přičemž úprava některých otázek je svěřena jiným zákonům. V dánském právním řádu upravuje tuto formu společnosti zákon o kapitálových obchodních společnostech z roku 2009. Tato práce se zabývá popisem právní úpravy obchodních společností v českém a dánském právu. Dánské úpravě je vyhrazen značný prostor vhledem k tomu, že k ní existuje málo dostupných pramenů v českém jazyce, a tyto obsahují pouze kusé informace. Cílem této práce je pak srovnání obou prvních úprav s důrazem na jejich klady a zápory.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses