Analýza trhu s elektronickými knihami - Nováková, Marie; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Přibil, Jiří, 1977- (2014)
Předložená diplomová práce analyzuje trh s elektronickými knihami. Cílem práce je pokusit se stanovit optimální postup tvorby ceny elektronické knihy. Jsou definovány nejdůležitější subjekty na trhu s knihami a je kladen důraz na představení změny jejich role s příchodem e-knih. Práce se neomezuje jen na model prodeje elektronické knihy, ale jsou diskutovány i alternativní obchodní modely stojící na elektronické knize jakožto objektu monetizace. Závěr práce představuje shrnutí zjištěných poznatků a předkládá možný trend dalšího vývoje v popisované oblasti
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: elektronické knihy; cenová politika; vnitřní trh; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; electronic books; price policy; single market; master's theses