Gerrymandering - Šteflová, Svatava (2014)
Tato bakalářská práce popisuje systém tvorby volebních obvodů zvaný gerrymandering. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá vysvětlením systému, jeho historií a funkcí. V praktické části se podíváme, jak by tento systém ovlivnil výsledky voleb ve vybrané oblasti