Role jedince v mezinárodních vztazích Vůdci a jejich postavení v mezinárodním systému - Kurzweil, Matěj; Druláková, Radka, 1973-; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem předkládané práce je nalézt odpověď na to, proč se vůdci rozhodují tak, jak se rozhodují. Na příkladu Karibské krize z roku 1962 se snažím analyzovat rozhodování amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a sovětského vůdce Nikity S. Chruščova. Karibská krize byla nejnebezpečnějším momentem od druhé světové války a svět se dostal na pokraj jaderné války. Osud miliónů lidí závisel na rozhodnutí amerického prezidenta a sovětského vůdce. Na jejich rozhodování se podílelo mnoho vnitřních a vnějších faktorů a úkolem této diplomové práce je zjistit, jaké faktory a v jaké míře působily na rozhodování těchto dvou vůdců.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses