Transevropské energetické sítě - vybrané problémy - Kočí, Luboš; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tématem diplomové práce jsou Transevropské energetické sítě (TEN-E), program EU, který v posledních letech prošel významnými změnami. Hlavním cílem této práce je zachytit dopady aktivit EU v rámci programu TEN-E a energetické politiky na stav a rozvoj evropské energetické infrastruktury a zjištěné skutečnosti dále aplikovat na energetické sítě ČR. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich představuje síťová odvětví a jejich ekonomická specifika. Druhá kapitola se zabývá energetickou politikou EU a procesem vytváření vnitřního trhu s energií. Třetí kapitola práce je zaměřena na program TEN-E a závěrečná kapitola přibližuje problematiku českých energetických sítí.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses