Odraz problematiky separatismu v zahraniční politice Číny Případová studie - Ujgurská autonomní oblast - Lacina, Jiří; Voráček, Emil, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá vlivem separatismu na čínskou zahraniční politiku, přičemž hlavní součástí je práce je případová studie týkající se role Ujgurské autononomní oblasti. Práce v této souvislosti zkoumá čínské nástroje v zahraniční politice a jejich změny, přičemž se zaměřuje především na oblast ekonomickou a bezpečnostní. Výraznou součástí práce je rovněž problematika údajného ujgurského terorismu jako faktoru ovlivňujícího čínskou zahraniční politiku.
Vedoucí práce: Emil Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses