Reprodukční proces obyvatelstva v EU a jeho ekonomické a sociální dopady - Chroboček, Jakub; Vošta, Milan, 1962-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je odhalení sociálních a ekonomických dopadů demografického vývoje v Evropské unii. V první kapitole jsou rozebírány demografické pojmy a teorie, které se vztahují k současné a budoucí situaci v oblastech vývoje porodnosti, úmrtnosti a jejich výsledku přirozeným přírůstkem obyvatelstva. Statistická data týkající se porodnostních a úmrtnostních ukazatelů jsou rozebírána v druhé kapitole, kterou uzavírá vyhodnocení přírůstku obyvatelstva. V poslední kapitole jsou popsány očekávané ekonomické důsledky demografického vývoje obyvatelstva v oblastech dopadů na fiskální stabilitu rozpočtů, dopadů na jednotlivce a sociálních dopadů spojených s očekávaným demografickým vývojem.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses