Výnosy z pohledu českých účetních předpisů a IFRS - Kašpar, Michal; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vácha, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá porovnáním regulace výnosů z hlediska české účetní legislativy a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Text se věnuje teoretickému vymezení výnosů, popisu českých pravidel pro účtování výnosu a postupům pro rozeznávání výnosu v Mezinárodních standardech účetního výkaznictví. Na základě obecných měřítek porovnává obě úpravy a na praktických případových studiích nastiňuje řešení pro uznání výnosů ve vybraných podnikatelských činnostech. Cílem práce jsou analýza a srovnání současné úpravy výnosů ve vybraných účetních systémech.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses