Projektový cyklus zahraniční rozvojové spolupráce ČR a jeho aplikace na příkladu vybraného projektu - Kletečková, Zdeňka; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Nádvorníková, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této diplomové práce je podat ucelenou charakteristiku projektového cyklu zahraniční rozvojové spolupráce České republiky a zaměřit se na otázku jeho praktického provedení v případě dotace. Teoretická část práce charakterizuje politiku zahraniční rozvojové spolupráce České republiky a popisuje teorii jejího projektového cyklu. Postupně rozebírá jeho jednotlivé fáze, vysvětluje jejich účel, stanovuje role všech zúčastněných aktérů a popisuje podobu požadované projektové dokumentace. V rámci praktické části práce je řešena případová studie. Jejím předmětem je konkrétní rozvojový projekt, který prošel všemi fázemi projektového cyklu. Případová studie popisuje projekt na základě analýzy jeho projektové dokumentace, porovnává podobu projektového cyklu v jeho praktickém využití s popsanou teorií a navrhuje možnosti zefektivnění průběhu projektového cyklu při realizaci příštích rozvojových intervencí.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses