Analýza bubliny na čínskom realitnom trhu - Vachulová, Katarína; Musílek, Petr, 1965-; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou bubliny na čínskom realitnom trhu. Cieľom práce je zistiť príčiny jej vzniku, aktuálny vývoj a ozrejmiť, prečo je trh nehnuteľností taký lákavý pre špekulantov a investorov. Práca je rozdelená do štyroch hlavných kapitol. Prvá kapitola venuje všeobecnej analýze špekulatívnych bublín, ktorá má čitateľovi priblížiť danú problematiku. Nemenej dôležitou časťou práce je druhá kapitola venovaná analýze bubliny v USA, ktorá vyústila v svetovú finančnú krízu a zameriava sa na priebeh v Číne. V tretej kapitole sa sústredím na charakteristiku a postupnú premenu čínskej ekonomiky, poukážem na jej vývoj, silné a slabé stránky. Štvrtá kapitola je venovaná čínskemu trhu nehnuteľností a analýze vo vybraných mestách, spracovaniu a analýze získaných údajov.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses