Analýza financování české železniční infrastruktury - Janáček, David (2013)
Bakalářská práce poskytuje přehled o možnostech financování železniční infrastruktury národními a evropskými zdroji. Úvodní část se zabývá charakteristikou železničního prostředí v České republice. Provede čtenáře od vzniku železnice a příslušného pojmosloví přes transformaci drah až po nynější modernizaci infrastruktury s přesahem do evropské dopravní politiky. V další části je popsán způsob financování prostřednictvím národních subjektů a vazby mezi nimi včetně kvantifikace peněžních prostředků určených pro železniční infrastrukturu. Poslední závěrečná kapitola je zaměřena na fondy Evropské unie.