Analýza financování české železniční infrastruktury - Janáček, David; Maaytová, Alena; Jindřich, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce poskytuje přehled o možnostech financování železniční infrastruktury národními a evropskými zdroji. Úvodní část se zabývá charakteristikou železničního prostředí v České republice. Provede čtenáře od vzniku železnice a příslušného pojmosloví přes transformaci drah až po nynější modernizaci infrastruktury s přesahem do evropské dopravní politiky. V další části je popsán způsob financování prostřednictvím národních subjektů a vazby mezi nimi včetně kvantifikace peněžních prostředků určených pro železniční infrastrukturu. Poslední závěrečná kapitola je zaměřena na fondy Evropské unie.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses