Moderní metody a nástroje pro podporu manažerského rozhodování - Krčil, Jakub (2014)
Diplomová práce je zaměřena na moderní metody a nástroje pro podporu manažerského rozhodování. V první části práce jsou představeny základní charakteristiky týkající se managementu a manažerského rozhodování, které jsou následně rozšířeny o oblasti modelování, simulace, optimalizace a vícekriteriálního rozhodování. Zároveň je zde nastíněn vztah mezi těmito manažerskými rozhodovacími úlohami. V druhé části jsou představeny praktické příklady ukazující propojení těchto oblastí. Konkrétně jimi jsou kolonie mravenců, problém obchodního cestujícího, nástroj AnyLogic, analytický hierarchický proces a simulace HealthBound. Práce je dále doplněna také o softwarové nástroje vhodné k podpoře vícekriteriálního rozhodování