Firemní zdanění, vývoj základů daně a daňové výnosy - Juppová, Tereza (2014)
Práce je zaměřena na poskytnutí celkového přehledu o dani z příjmu právnických osob a o jejím postavení v daňovém systému České republiky a v mezinárodním měřítku, s analýzou faktorů, jež ovlivňují základ daně a daňový výnos. Hlavním cílem práce je analýza úpravy hospodářského výsledku na základ daně a určení míry vlivu vybraných proměnných na daňový výnos v České republice.