Využití assessment a development center v podnikové praxi - Dudková, Adéla (2014)
Předmětem této bakalářské práce je popsání metody výběru zaměstnanců využitím assessment centra a metody rozvoje zaměstnanců pomocí development centra. Práce je rozdělena do dvou částí, části teoretické a praktické. První část předkládá ucelený teoretický přehled o problematice assessment a development center. Vymezuje jednotlivé pojmy, seznamuje s metodami, popisuje jednotlivé fáze. Závěr je věnován validitě, výhodám/nevýhodám, celkovému zhodnocení těchto metod i aktuálním trendům. Praktická část je zaměřena na realizované assessment centrum v konkrétní společnosti z pohledu dodavatele řešení. Je orientována na design AC dle zadání, průběh realizace, jednotlivé techniky a výstupy. Záměrem práce je zhodnotit efektivitu metody assessment centra a navrhnout opatření, která pomohou při získávání nejvhodnějších kandidátů z pracovního trhu. V práci je krátce zmíněno také development centrum z pohledu účastníka