Ratingové hodnocení vládních dluhopisů - Vu, Minh Huong (2013)
Diplomová práce pojednává o působení ratingových agentur na evropském trhu. První část je věnována charakteristice ratingu a jeho funkcí. Zaměřuje se na historii ratingových agentur, nejvýznamnější ratingové agentury tzv. "Velkou trojku", postup agentur při ratingového procesu a případné rozdíly v přístupech "Velké trojky". Jedna kapitola se zaobírá vládním ratingem. Druhá část se zabývá vývojem ratingu ve vybraných evropských zemích v období eurokrize. Předmětem výkladu jsou rovněž vybrané problémy ratingových agentur a jejich regulace.