Ratingové hodnocení vládních dluhopisů - Vu, Minh Huong; Musílek, Petr, 1965-; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce pojednává o působení ratingových agentur na evropském trhu. První část je věnována charakteristice ratingu a jeho funkcí. Zaměřuje se na historii ratingových agentur, nejvýznamnější ratingové agentury tzv. "Velkou trojku", postup agentur při ratingového procesu a případné rozdíly v přístupech "Velké trojky". Jedna kapitola se zaobírá vládním ratingem. Druhá část se zabývá vývojem ratingu ve vybraných evropských zemích v období eurokrize. Předmětem výkladu jsou rovněž vybrané problémy ratingových agentur a jejich regulace.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses