Analýza ukazatelů finančního chování českých domácností - Radová, Iva; Coufal, Libor; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem finančního chování domácností v České republice mezi lety 2003 až 2012. K tomu využívá ekonomické a finanční ukazatele, jejichž hodnoty se výrazně liší před a po ekonomické krizi. Mezi hlavní analyzované ukazatele patří průměrný a mezní sklon ke spotřebě a úsporám, míra zadluženosti a vývoj osobních bankrotů. České domácnosti jsou zde také porovnávány s dalšími evropskými domácnostmi. V závěrečné části je zmíněn význam finanční gramotnosti, která je u obyvatel České republiky stále nízká.
Vedoucí práce: Libor Coufal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses