Role Investičních certifikátů ve finančním systému - Müller, Tomáš (2014)
Tato práce se zabývá problematikou investičních certifikátů a jejich postavením ve finančním systému. Cílem práce je podrobně zhodnotit výhody a rizika spojená s investicí do investičních certifikátů, analyzovat jejich postavení na českém finančním trhu a na příkladu zvolených typů investičních certifikátů provést analýzu a porovnání chování výnosů v závislosti na vývoji hodnoty podkladového aktiva. Součástí práce je porovnání investičních certifikátů s podílovými fondy, a to zejména z hlediska souvisejících rizik, nákladů a jejich dopadu na celkový výnos z obou typů investic.