Investice společností do kapitálových statků v zemích EU - Kretková, Lucie (2014)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jak se vyvíjí investiční činnost společností ze zemí EU do kapitálových statků ve zkoumaném období let 2005 - 2012. Zda vlivem působení okolních vlivů společnosti spíše vynakládají své peněžní prostředky na nákup kapitálových statků nebo naopak od tohoto typu investic upouští. Práce je členěna do 4 částí. První kapitola uvádí teoretické pozadí dané problematiky. Druhá kapitola se zabývá otázkou významnosti kapitálu pro společnosti obecně a provádí průzkum literatury zabývající se podobnou oblastí. Dále se také dotýká otázky zdanění kapitálu v podobě daně z příjmů společností. Třetí část je věnována analýze a komparaci investiční činnosti do kapitálových statků ve státech Evropské unie. Ve čtvrté části práce jsou uvedena a shrnuta výsledná zjištění. V neposlední řadě práce také nabízí zajímavé podněty k diskuzi či návrhy jiných velice zajímavých výzkumů.