Islandská cesta z krize - Hendrych, Filip; Jílek, Josef, 1957-; Titze, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce se zaměřuje na opatření, která byla přijata v důsledku krize na Islandu. První část práce se zabývá příčinami a průběhem islandské bankovní krize za účelem pochopení situace na jakou musely islandské autority reagovat. Následně jsou nastíněna opatření, která byla přijata a v poslední části jsou tato opatření hodnocena. Důraz je kladen zejména na analýzu opatření kapitálové kontroly, restrukturalizace bankovního sektoru a fiskální konsolidace. Všechna opatření dosáhla svých cílů a měla výrazný podíl na současném oživení. Proto práce v závěru diskutuje i možnost aplikovatelnosti těchto opatření v jiných zemích.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses