Měnové riziko a jeho zajištění - Naumkina, Anna (2014)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku měnového rizika a zejména metod jeho zajištění. V teoretické části je vysvětlena podstata měnového rizika, další související pojmy, proces řízení a nástroje řízení měnového rizika. Empirická část se zaměřuje na analýzu vývoje kurzu české koruny k euru, na základě které jsou prozkoumány apreciační bubliny na devizovém trhu. V poslední části je provedena korelační analýza vybraných měnových párů za účelem vysvětlení jejich závislosti.