Měnové riziko a jeho zajištění - Naumkina, Anna; Mandel, Martin, 1962-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku měnového rizika a zejména metod jeho zajištění. V teoretické části je vysvětlena podstata měnového rizika, další související pojmy, proces řízení a nástroje řízení měnového rizika. Empirická část se zaměřuje na analýzu vývoje kurzu české koruny k euru, na základě které jsou prozkoumány apreciační bubliny na devizovém trhu. V poslední části je provedena korelační analýza vybraných měnových párů za účelem vysvětlení jejich závislosti.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses