Dopady zvýšení místního koeficientu u daně z nemovitostí na rozpočty obcí - Čuhelová, Martina (2014)
Práce se zabývá změnami v rozpočtech obcí způsobených zvýšenou daní z nemovitostí prostřednictvím místního koeficientu. V teoretické části autorka stručně představuje daň z nemovitostí a její význam pro obecní rozpočet a způsoby, jimiž může obec ovlivnit její výši, dále strukturu příjmové a výdajové strany rozpočtu. V praktické části postupně představí a analyzuje 5 obcí, autorka se zaměřuje na výdaje a na kompenzace poskytnuté občanům. Prokazuje zvýšení investičních výdajů následkem zavedení vysokého místního koeficientu.