Dopady zvýšení místního koeficientu u daně z nemovitostí na rozpočty obcí - Čuhelová, Martina; Sedmihradská, Lucie; Jindřich, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce se zabývá změnami v rozpočtech obcí způsobených zvýšenou daní z nemovitostí prostřednictvím místního koeficientu. V teoretické části autorka stručně představuje daň z nemovitostí a její význam pro obecní rozpočet a způsoby, jimiž může obec ovlivnit její výši, dále strukturu příjmové a výdajové strany rozpočtu. V praktické části postupně představí a analyzuje 5 obcí, autorka se zaměřuje na výdaje a na kompenzace poskytnuté občanům. Prokazuje zvýšení investičních výdajů následkem zavedení vysokého místního koeficientu.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses