Nekonvenční měnová politika a její dopady na devizový kurz v rozvíjejících se ekonomikách - Timofeeva, Mariya (2014)
Tato práce se zabývá nekonvenční měnovou politikou a jejím dopadem na devizový kurz rozvíjejících se zemí. Ve dvou teoretických kapitolách je popsán pojem nekonvenční měnové politiky a její případná opatření, dále je uveden příklad využití nekonvenčních opatření na případu krize let 2007--2010 a krátký popis některých provedených opatření centrálních bank, jako Federální Rezervní Systém (Centrální Banky USA), Centrální Banky Velké Británie a Evropské Centrální Banky. Další tři praktické části se zabývají vlivem nekonvenčních opatření měnové politiky na devizový kurz rozvíjejících se zemí na příkladech Brazílie a Turecka s následným porovnáním dopadů nekonvenčních opatření na devizový kurz těchto zemí.