Problematika tzv. holandské nemoci na příkladě vybraných států - Hlavatá, Tereza; Šíma, Ondřej; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tzv. holandské nemoci, pojmu, který popisuje negativní vliv přírodního bohatství na ekonomiku. Teoretické aspekty této problematiky jsou aplikovány na vybrané země, kterými jsou Nigérie, jako zástupce rozvojových zemí, a Kanada, jako země s vyspělou ekonomikou. Cílem práce je poukázat na nestejný vývoj v těchto státech, vyzvednout nejvýznamnější rozdíly a uvést možné důvody těchto odlišností.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses