Nástroje daňové politiky během krize v České republice - Blažková, Gabriela; Izák, Vratislav, 1941-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou daňových nástrojů, jež byly v České republice využity v období ekonomické krize. Práce je strukturována do tří částí. Úvod první kapitoly pojednává o dani a jejích funkcích. Hlavní pozornost je soustředěna na daňový systém České republiky, který je zde doplněn o daňový mix či daňovou kvótu. Následuje obecná charakteristika jednotlivých daní. V závěru kapitoly jsou objasněny současné trendy v oblasti daní v Evropské unii. Druhá kapitola je věnována daňovým nástrojům během hospodářské krize. Postupně jsou popsány nejdůležitější změny u jednotlivých daní během let 2007 až 2011. V poslední kapitole je vliv daňových změn analyzován pomocí vývoje daňového mixu České republiky v uvedeném období. Závislost daňových příjmů a hrubého domácího produktu jakožto indikátoru hospodářské situace je kvantifikována pomocí ukazatelů tempa přírůstků a elasticity. Výsledné hodnoty jsou uvedeny na konci jednotlivých podkapitol a srovnány v závěrečném shrnutí.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses