Finanční analýza společnosti IRIX, a.s. - Peták, Jan; Škerlíková, Tatiana; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou finančního zdraví společnosti IRIX, a.s. za období 2008 -- 2012, které bezprostředně předcházelo jejímu vstupu do likvidace z důvodu insolvence. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je vymezena metodika finanční analýzy a vysvětlena relevance vybraných ukazatelů. V druhé části je analyzovaná společnost popsána a jsou na ni aplikovány postupy vymezené v metodické části. Výsledky jsou vysvětleny a porovnány s konkurencí v relevantním tržním oboru a obecně přijímanými standardy. U vývoje výsledků vybraných ukazatelů je zdůrazněn jeho vztah k insolvenci a předlužení. Z vypracované analýzy jsem dospěl k závěru, že finanční zdraví společnosti bylo po celé zkoumané období velmi špatné a vstup do likvidace byl nevyhnutelným vyústěním.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses