Zabezpečení Internetového bankovnictví v České republice - Ludvíková, Aneta; Špániková, Kateřina; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce je věnována zabezpečení internetového bankovnictví v České republice a to jak z pohledu banky, tak i z pohledu klientů bank. Jsou zde popsány bezpečnostní prvky používané bankami k bezpečnému užívání internetového bankovnictví a metody autentizace pravosti klientů při jejich přihlašování do internetového bankovnictví. Součástí práce jsou průzkumy provedené mezi vybranými českými bankami a klienty bank. Průzkum mezi bankami popisuje přihlašovací bezpečnostní prvky, které jednotlivé banky používají a metody autentizace pravosti klienta, které klientům nabízejí. V průzkumu mezi klienty banky jsou kladeny otázky ohledně možných hrozeb při přihlašování do internetového bankovnictví a obeznámení o bezpečnostních prvcích a postupech, které by měly vést k správnému a bezpečnému užívání internetového bankovnictví. Vedle hlavního téma je zde uvedeno zařazení internetového bankovnictví do forem elektronického bankovnictví a s větším důrazem popsány platební karty a jejich bezpečné užívání. Přínosem této práce je poukázání na bezpečnostní prvky používané vybranými českými bankami v internetovém bankovnictví s výsledky informovanosti klientů o bezpečnosti internetového bankovnictví.
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses