Procesní a účetní pohled na daňovou kontrolu včetně její analýzy v rámci probíhající reorganizace > daňové správy ČR - Poblová, Jana (2014)
Diplomová práce s názvem "Procesní a účetní pohled na daňovou kontrolu včetně její analýzy v rámci probíhající reorganizace daňové správy ČR" se zabývá vymezením pojmu daňové kontroly po přijetí nové právní úpravy, jednotlivými fázemi daňové kontroly, jakož i instituty které s ní souvisejí, zejména právy a povinnostmi daňového subjektu a správce daně. Další část práce se zaměřuje na daňovou kontrolu a její provázanost na vybrané oblasti účetnictví, které jsou správci daně nejčastěji kontrolované a kde současně daňové subjekty nejčastěji dělají účetní chyby včetně názorné ilustrace praktických příkladů a vlastního zaměření kontrolní činnosti. Poslední část práce je věnována analýze daňové kontroly z různých zorných úhlů, zejména z hlediska počtu kontrol, výše doměřené daně a rovněž periodicity daňových kontrol.