Procesní a účetní pohled na daňovou kontrolu včetně její analýzy v rámci probíhající reorganizace > daňové správy ČR - Poblová, Jana; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce s názvem "Procesní a účetní pohled na daňovou kontrolu včetně její analýzy v rámci probíhající reorganizace daňové správy ČR" se zabývá vymezením pojmu daňové kontroly po přijetí nové právní úpravy, jednotlivými fázemi daňové kontroly, jakož i instituty které s ní souvisejí, zejména právy a povinnostmi daňového subjektu a správce daně. Další část práce se zaměřuje na daňovou kontrolu a její provázanost na vybrané oblasti účetnictví, které jsou správci daně nejčastěji kontrolované a kde současně daňové subjekty nejčastěji dělají účetní chyby včetně názorné ilustrace praktických příkladů a vlastního zaměření kontrolní činnosti. Poslední část práce je věnována analýze daňové kontroly z různých zorných úhlů, zejména z hlediska počtu kontrol, výše doměřené daně a rovněž periodicity daňových kontrol.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses