Běloruský pojistný trh - Platonava, Anastasia (2014)
Tato bakalářská práce zkoumá problematiku pojistného trhu v Bělorusku, jeho charakteristické rysy a možnosti rozvoje. Teoretická část je věnována vývoji pojišťovnictví, její historii, a to jak ve světě, tak i v Bělorusku. Empirická část práce je zaměřena na analýzu běloruského pojistného trhu z hlediska ekonomického, investičního, a také z hlediska jeho právní regulace. Poslední část práce je věnována budoucímu rozvoji pojistného trhu v Bělorusku, a možnosti jeho propojení s pojistným trhem Evropských zemí.