Dopad zvýšení sazby DPH na kadeřnické služby - Stanislavová, Simona (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá daňovou incidencí změny základní sazby DPH, která se uskutečnila v České republice na přelomu let 2012 a 2013. Cílem je analyzovat dopad zvýšení základní sazby DPH na kadeřnické služby. První kapitola se zabývá daní z přidané hodnoty, jejími sazbami, vývojem a harmonizací, druhá kapitola vysvětluje pojem daňová incidence. Závěrečná část představuje analýzu dopadu zvýšení základní sazby DPH na kadeřnické služby. Dopad daně na jednotlivá kadeřnictví a jejich zákazníky je určen porovnáním cen zvolených účesů a změnou daně v letech 2012 a 2013.