Srovnání zdanění příjmů neziskových organizací v ČR, Irsku a USA - Petrová, Ivona (2014)
Cílem bakalářské práce Srovnání zdanění příjmů neziskových organizací v ČR, Irsku a USA je popsat a porovnat zdanění příjmů nestátních neziskových organizací v těchto zemích. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá pojmem nezisková organizace a obecnými přístupy k jejímu zdanění. Druhá zkoumá legislativu v oblasti zdanění příjmů neziskových organizací v České republice, Irsku a USA. Třetí část je zaměřena na komparaci zdanění příjmů neziskových organizací v těchto zemích.