Financování politických stran v ČR v závislosti na výsledku voleb - Mišička, Kamil (2014)
Práce se zabývá financováním politických stran v návaznosti na volby do Poslanecké sněmovny. V prvé řadě charakterizuje principy a cíle financování, popisuje základní typy příspěvků a jejich zatřídění, podmínky jejich zisku a jejich výši. Na konkrétním volebním roce popisuje reálně vyplacené příspěvky a zabývá se i dalšími náklady státu v souvislosti s organizací voleb. V neposlední řadě analyzuje volební náklady politických stran a jejich závislost na volebním výsledku.