Role fundamentální analýzy při predikování budoucího měnového kurzu - Doležal, Jan; Kučera, Lukáš; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou jako nástrojem pro předpovídání vývoje měnového kursu. V první části jsou popsány základní teoretické přístupy: teorie parity kupní síly v absolutní a relativní verzi, teorie parity úrokové míry a monetaristický přístup k měnovému kursu. Ve druhé části jsou popsané modely empiricky ověřeny na reálných datech pro měnový pár CZK/EUR v období 1999-2013. Analýza je provedena na základě dat dostupných z databáze České národní banky a Eurostatu. Prokázalo se, že teoretické přístupy založené na jednom fundamentálním faktoru nedokážou předpovědět vývoj skutečného měnového kursu.
Vedoucí práce: Lukáš Kučera
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses