Bankovní a finanční krize - Křivda, Martin (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vysvětlení problematiky finanční a bankovní krize a ukazuje to na konkrétním případu. Je rozdělena do 4 kapitol. V první kapitole rozebírá obecné pojmy jako jsou bankovní krize, měnová krize atd. V druhé kapitole se pojednává o přístupech k vysvětlování krizí v určitém časovém období. Třetí kapitola nabízí konkrétní pohled na jednu krizi a to americkou hypoteční a snaží se objasnit její příčiny. V poslední kapitole je zmíněno několik dopadů této krize na americké firmy a ekonomiku.