Daň z finančních transakcí v zemích EU - Beneš, Jonáš (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na dopady daně z finančních transakcí, dle návrhu Evropské komise. Výchozími body je analýza dopadů takovýchto daní zavedených v Itálii a Francii. V práci je analyzován dopad na chování tržních subjektů, a to především dopad do objemu obchodů, HDP, míry úspor a podobné. V práci jsou rovněž zpracovány dopady dle studií významných institucí působících na finančních trzích. V závěru práce jsou sumarizovány výsledky a doporučení pro zavedení této daně, které autor považuje za zásadní.