Daň z finančních transakcí v zemích EU - Beneš, Jonáš; Kubátová, Květa, 1952-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na dopady daně z finančních transakcí, dle návrhu Evropské komise. Výchozími body je analýza dopadů takovýchto daní zavedených v Itálii a Francii. V práci je analyzován dopad na chování tržních subjektů, a to především dopad do objemu obchodů, HDP, míry úspor a podobné. V práci jsou rovněž zpracovány dopady dle studií významných institucí působících na finančních trzích. V závěru práce jsou sumarizovány výsledky a doporučení pro zavedení této daně, které autor považuje za zásadní.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses