Mikrofinanční sektor v Latinské Americe - Adámková, Michaela; Zetek, Pavel; Leová, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zaobírá aktuálně rezonující tématikou mikrofinancování, na které je nahlíženo jako na efektivní způsob vedoucí ke snižování chudoby v rozvojových zemích. Rozmach systému je spojován s poklesem sociální efektivnosti vedoucí mikrofinanční instituce k maximalizaci zisku. Práce se zaměřuje na bližší specifikaci mikrofinančního trhu a vybraná diskutovaná témata, která vyústí v tzv. "mission drift" -- rozpor mezi finanční a sociální efektivností. Pozornost je také věnována cílovému segmentu trhu. V praktické části jsou data demonstrována na jednom z největších mikrofinančních center, oblasti Latinské Ameriky a Karibiku. Cílem práce je zhodnotit efektivnost hospodaření mikrofinančních institucí na základě provedené empirické analýzy.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses