Komparácia ekologických daní a ich dopad na domácnosti Českej republiky - Ondrejko, Tomáš (2014)
Diplomová práca sa zameriava na ekologické dane a ich dopad na domácnosti v Českej republike. Zaoberá sa výkladom nástrojov politiky ekologických daní, kde sa bližšie zameriava na ekonomické nástroje. Ďalej je možné v práci nájsť výklad a klasifikáciu ekologických daní zavedených v Českej republike a komparáciu ekologických daní zavedených v Európskej únii. Praktická časť práce sa zaoberá analýzou dopadu zavedenia ekologických daní, zameraná na domácnosti Českej republiky, kde skúma zmenu spotrebiteľských cien, spotreby a čistých peňažných výdavkov