Komparácia ekologických daní a ich dopad na domácnosti Českej republiky - Ondrejko, Tomáš; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práca sa zameriava na ekologické dane a ich dopad na domácnosti v Českej republike. Zaoberá sa výkladom nástrojov politiky ekologických daní, kde sa bližšie zameriava na ekonomické nástroje. Ďalej je možné v práci nájsť výklad a klasifikáciu ekologických daní zavedených v Českej republike a komparáciu ekologických daní zavedených v Európskej únii. Praktická časť práce sa zaoberá analýzou dopadu zavedenia ekologických daní, zameraná na domácnosti Českej republiky, kde skúma zmenu spotrebiteľských cien, spotreby a čistých peňažných výdavkov
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses