Úskalí prodeje (části) obchodního závodu z pohledu DPH - Tylšarová, Ivana (2014)
Diplomová práce pojednává o komplikovanosti současného stavu soukromoprávní a daňové úpravy prodeje závodu. Daňové subjekty často nemají jistotu, zda správně posoudily situaci jako prodej (části) obchodního závodu, nebo jako prodej aktiv tohoto závodu. S tímto pak souvisí i odlišný režim daně z přidané hodnoty. Cílem této práce je nalézt možná řešení pro českou daňovou legislativu, jež by situaci zjednodušila a zpřehlednila.