Úskalí prodeje (části) obchodního závodu z pohledu DPH - Tylšarová, Ivana; Říhová, Lucie; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce pojednává o komplikovanosti současného stavu soukromoprávní a daňové úpravy prodeje závodu. Daňové subjekty často nemají jistotu, zda správně posoudily situaci jako prodej (části) obchodního závodu, nebo jako prodej aktiv tohoto závodu. S tímto pak souvisí i odlišný režim daně z přidané hodnoty. Cílem této práce je nalézt možná řešení pro českou daňovou legislativu, jež by situaci zjednodušila a zpřehlednila.
Vedoucí práce: Lucie Říhová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses