Efektivní daňové sazby daně z příjmů fyzických osob v zemích Visegrádské čtyřky - Urban, Marek; Vančurová, Alena, 1957-; Bušovská, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce má za cíl vypočítat a následně porovnat efektivní daňové sazby daně z příjmu fyzických osob v zemích Visegrádské čtyřky. První část se věnuje definováním efektivní daňové sazby a vysvětlením konstrukčních prvků daně. Dále je proveden výpočet efektivní daňové sazby. K výpočtu je využita průměrná sazba daně z pracovních příjmů, která uvažuje i pojistné na sociální pojištění a vychází z mikroekonomického přístupu. Průměrná sazba daně z pracovních příjmů je aplikována na modelové poplatníky. Poslední částí práce je provedeno porovnání výsledků a zdůvodnění rozdílných hodnot.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses